Generaties Schilders: van schilderwerk tot verbouwingen

Generatie Schilders Monnickendam is, zoals de naam reeds aangeeft, van oudsher een schildersbedrijf in Waterland. In schilderen ligt onze basis en passie. Door de jaren heen hebben wij ons veld van expertise echter zeer breed uitgebouwd. Beduidend breder dan onze naam zou doen vermoeden. 

U kunt dus bij Generatie Schilders terecht voor het schilderen of onderhouden van uw gevel, voor het schuren en lakken van uw vloer én wanneer u uw gehele verbouwing of nieuwbouw bij één betrouwbare en ervaren partij wilt onderbrengen. Wij dragen er dan zorg voor dat de juiste vaklui en professionals aan uw project werken. Daarbij is de kwaliteit die wij zelf gewoon zijn te leveren de minimale standaard.

Schilderwerk

Goed schilderwerk verlaagt onderhoudskosten.
Voor het schilderwerk voor binnen- en buiten, nieuwbouw, onderhoud of renovatie gebruiken wij topkwaliteit materiaal, waaronder producten van Sigma Coatings. Hierdoor is uw schilderwerk langer beschermd tegen invloeden van buitenaf en verlaagt u uw onderhoudskosten.

Door machinale stofafzuiging bij schuurwerkzaamheden heeft u minimaal last van stof in huis. In de wintermaanden gelden aantrekkelijke kortingen voor binnenschilderwerk. Is uw huis meer dan 15 jaar oud? Dan vallen de werkzaamheden tevens in het 6% belastingtarief.

Spuitwerk

Hoewel goed schilderwerk nagenoeg streeploos is, kunt u in sommige gevallen de keuze maken voor het spuiten van uw wanden,  plafondskeukens of meubelen. Dit realiseren wij voor u zowel op locatie als  in een cabine. Spuitwerk is gegarandeerd streeploos en door de intensieve behandeling gladder qua oppervlak, dus makkelijker af te nemen.

Glaszetten

Glas, in alle soorten, vormen en maten kunnen wij voor u inmeten, leveren en plaatsen in zowel nieuwbouw als bestaande kozijnen. Wij werken volgens NEN normen

Houtrot

Veelal is het niet nodig kozijn of gevelwerk geheel te vervangen als dit deels houtrot vertoont. Door het verwijderen van de rotte delen hout en vervanging hiervan door epoxy repair care kan de daadwerkelijke vervanging nog jaren worden uitgesteld.

De duurzaamheid en de garantie op repair care is maarliefst 15 jaar. Deze speciale techniek vereist vakmanschap en bieden wij u aan in combinatie met schilderwerk.

Decoratief

U kunt bij ons ook terecht voor decoratieve technieken. Dat is een verzamelnaam voor bijvoorbeeld marmeren, het plaatsen van sierlijsten en het bewerken van zuilen. Daarnaast verzorgen wij penseelwerk, zoals letterzetwerk door middel van sjablonen. Wij voorzien op die manier, op prachtige wijze, uw voordeur van uw familienaam.  

Vloeren

Heeft u een houten vloer en heeft deze onderhoud nodig? Wij kunnen deze voor u schuren, oliën, lakken en onderhouden. Wij leveren daarnaast ook zelf vloeren van de merken Quick Step en CanDo en ook onderhoudsproducten, die versterkend op elkaar werken, waardoor de vloer duurzamer wordt behandeld. 

Ook voor het leggen van een laminaatvloer draaien wij onze hand niet om. Vraagt u vrijblijvend advies.

Verbouwing

Het uitvoeren van kleine verbouwingen is voor Generatie Schilders Monnickendam een extra service. Het renoveren van panden, het plaatsen van (tussen)wanden, plafonds en kozijnen en het afhangen van deuren en ramen zijn werkzaamheden die wij regelmatig naar tevredenheid uitvoeren. In overleg kunt u het gehele verbouwtraject aan ons uitbesteden, waarbij wij zorg dragen voor de inhuur van de juiste specialisten en de coördinatie van de werkzaamheden.

Dit zogenaamde hoofdaannemerschap zorgt ervoor dat u zich, van aanvang tot oplevering van de werkzaamheden, nergens zorgen over hoeft te maken en maar één aanspreekpunt hebt. Daarnaast werkt deze manier van werken looptijd verkortend.

Wand/Plafond

Voor het afwerken van uw wanden en plafonds zijn legio mogelijkheden. Generatie Schilders Monnickendam kan u hier vrijblijvend over adviseren. Wij verwerken skin (glasvezelbehang) en diverse soorten kwaliteitsbehang. Het glasvezelbehang is sterker dan behang, werkt brandvertragend en is acht tot tien keer overschilderbaar, met behoud van de structuur. Het wordt vaak aangeraden voor minder gladde ondergronden en het voorkomt scheurvorming.

Daarnaast bewerken wij wanden met zogenaamd pleisterwerk en stucwerk. Dit is op kleur leverbaar, maar is ook overschilderbaar in de gewenste kleur. Voor plafonds bestaat ook de mogelijkheid deze met glasvezelbehang zonder structuur af te werken, waarna het plafond overschilderbaar is.

Aanpak

Onze aanpak is eenvoudig: wij inspecteren (vrijblijvend) het ‘bestaande werk’. Oftewel: we kijken hoe uw schilderwerk en het onderliggende materiaal er aan toe is. Onze bevindingen koppelen wij naar u terug, om vervolgens met u mee te denken en te adviseren over de beste aanpak. Die aanpak is altijd een combinatie van onder andere de factoren: esthetiek, kosten en duurzaamheid.

Wij adviseren u graag in die afweging. Uiteraard maakt het een groot verschil of u nog 2 dan wel 20 jaar ergens blijft wonen of dat u huurt of koopt. Generatie Schilders schetst u de mogelijkheden zodat u gefundeerd kunt beslissen. Daarom zijn wij dé schilder van Waterland.